Hoofdweg 1410 Nieuw-Vennep

Voor het perceel van de Hoofdweg 1410 in Nieuw-Vennep is een verkaveling voor 5 woningen ontworpen en een aanzet tot een beeldkwaliteitdocument vervaardigd als discussiestuk voor overleg met de gemeente. Het is een heldere verkaveling voor 5 woningen dat past binnen de rechthoekige verkaveling van Nieuw Vennep. Door open bestrating, volwassen heggen en groene daken op de carports en bergingen blijft het kavel maximaal groen. Naast het ontwerp is de selectie van de architect voorbereid en het proces met de gemeente begeleid. Uit de selectie kwamen de XOOMlab-collega’s Harvey Otten en Dimitri Langereis als beste naar voren. Ze hebben vijf energieneutrale woningen ontworpen waarbij comfort voorop staat. De architectuur is een ode aan de karakteristieke kapvormen in de Haarlemmermeerpolder. “De Opnieuw Verbeterde Hollandse Kappen” heten ze op de werkvloer. De hoge puntkap is een rechtstreekse vertaling van het bestemmingsplan waar bij een lage goothoogte een hoge nok mogelijk bleef. In de hal van de woningen kijk je straks meteen tot aan de nok omhoog. Dat geeft licht, lucht en ruimte binnen de vormentaal van de polder.