hotel Zeeburgerpad Amsterdam

 

hotel Zeeburgerpad vanaf Zeeburgerpad

De tijd dat Amsterdam ieder nieuw hotel enthousiast begroette ligt ver achter ons. Ook de ontwikkeling van dit kleinschalige hotel aan het Zeeburgerpad kon op veel weerstand rekenen. Na uitgebreid overleg met de buurt hebben XOOMlab-collega’s Joost Vorstenbosch en André Langenberg goedkeuring gekregen voor deze bestemmingswijziging. Met bouwkundige ondersteuning van Bart van den Ende is een ouder, door andere partijen ontworpen, plan herontwikkeld. De aanvankelijk door de ontwikkelaar geopperde bouwhoogte is beperkt en er is vastgelegd dat permanent een beheerder aanwezig is als aanspreekpunt voor omwonenden. De keuze voor de inrichting als boutique hotel draagt bij aan de sympathie voor dit initiatief. Het is het eerste bedrijfsgebouw op het Zeeburgerpad dat transformeert naar een verblijfsplek. Het hotel krijgt 15 kamers. De helft van de ruimtes is dubbel hoog. Een entresol biedt extra slaapplekken. Voor kleine gezinnen en rustige toeristen, want die zijn nog altijd van harte welkom in Amsterdam.